KSV Rumbeke 8 - 0 KVC Ardooie

Wedstrijd Akern op zaterdag 6 april 2024 om 20:00

Verslag wedstrijd

Op een schitterende zaterdagavond, 6 april, verwelkomden we KVC Ardooie in de Rumbeekse arena. We waren ons er van bewust dat we alert moesten zijn, aangezien een derby vaak bijzonder is.

Toen het eerste fluitsignaal weerklonk in de Rumbeekse arena, was duidelijk dat onze Bricx-mannen uitkeken naar een fantastische voetbalavond. Al snel hadden we de bezoekers onder controle, wat leidde tot een doelpunt in de 14e minuut toen Vachtje de bal prachtig tegen de netten schoot (1-0). KSVR was goed op dreef en zette de verdediging en keeper van Ardooie flink onder druk. In de 20e minuut kreeg KSVR een hoekschop. Tijdens deze hoekschop werd een penalty toegekend vanwege hands door een Ardooie-speler. Viktor Notebaert bleef kalm en verdubbelde de score vanaf de stip (2-0). KSVR ging onverminderd voort op hun elan. Net voor het half uur leverde Vik een prachtige assist en Vachtje schoot de 3-0 tegen de netten. Ardooie probeerde wel, maar onze verdediging en keeper waren alert. In de 34ste minuut was het weer raak voor KSVR. Mister Vachtje scoorde zijn derde van de avond heerlijk tegen de touwen (4-0). De supporters kregen waar voor hun geld en we bleven doorgaan op ons elan. In de 42ste minuut wist H. Nalli de bal subtiel in het doel te werken en de 5-0 was een feit. Kort voor de pauze pikte Harry op zijn eigen Harry Style ook een doelpunt mee, zijn eerste van het seizoen, en bepaalde zo de ruststand op 6-0.

"Fantastische voetbalavond in de Rumbeekse Arena."

Na de pauze zette KSVR hun prestatie voort en in de volgende minuten klonk het doelpuntengeluid opnieuw toen Vachtje zijn vierde doelpunt van de avond maakte (7-0), met dank aan een prachtige assist van N. Vanfleteren, precies zoals je het in de boekjes leest. Olalalalalala, wat een fantastische voetbalavond in het Rumbeekse stadion, wie er niet was heeft zeker iets gemist. Ondanks de 7-0 achterstand bleef Ardooie geloven in een eerreddend doelpunt. Gelukkig was onze verdediging en doelman alert en hielden ze alles onder controle. KSVR bleef op hun elan doorgaan en slaagde erin nog een reeks kansen te creëren, maar helaas werd het vizier minder scherp. We bleven op onze honger zitten tot vlak voor het eindsignaal, toen L. Bochet in de 88ste minuut de bal fenomenaal tegen de netten schoot. Boem Boem Boem, de wedstrijd werd prachtig afgesloten met een fenomenale eindstand van 8-0 voor de Bricx-mannen.

Volgende zaterdag, 13 april 2024, gaan we naar Kampioen KSV Diksmuide. Supporters, kom naar de Pluimen in Diksmuide op zaterdag 13 april 2024; de wedstrijd begint om 19 uur.